Playshop ‘Vrij verbinden in liefde en leven’
Hoe verbind je je vrijer van bindingsangst en verlatingsangst in de liefde en het leven? Minder gedoe en meer genieten? Dit onderzoeken we d.m.v. systemisch werk, lichaamswerk, ervarings- en haptonomische oefeningen en inquirys.

 

 

Herken jij jezelf hierin?

  • dat je iemand niet kan loslaten, aan hem of haar gaat trekken als je hem/haar leuk vindt?
  • of dat je de boot afhoudt en excuses opwerpt als je iemand stiekem toch wel leuk vindt en deze laat merken dat hij of zij jou leuk vindt?
  • Of: je hebt een relatie en ervaart afstand en gebrek aan intimiteit of verbinding? Gaat hierin ‘hard werken’ of je terugtrekken?
  • in vriendschappen in werkrelaties en voel je je snel afgewezen en niet zeker van je plek.

Verlatingsangst en verbindingsangst zijn twee kanten van het zelfde gouden muntstuk die de overvloed van de liefde en verbindingen in zich bergt. In deze playshop gaan we deze dynamiek onderzoeken en helpen doorbreken.

 

Vrijheid in handelen, lijf en leven

Hoe mooi kan de liefde zijn tussen jou en de ander als het stroomt en je de essentie van wie je bent, een Liefdevol mens, vrij kunt geven en inzetten in je relatie en het leven? Wat een verademing zou het kunnen zijn als je bewust of onbewust de beren op de weg en zelf opgeworpen barricades, ingesleten patronen en verborgen dynamieken niet langer ten tonele voert in het verbinden? Hoe fijn zou het zijn als je je vrij en autonoom op eigen benen genoeg kunt voelen om in relatie te zijn zonder de ander daarbij ‘nodig’ te hebben?
Meer genieten en minder gedoe door zicht op je eigen aandeel waardoor je uit de dynamiek kunt stappen.

Werkwijze

We doen speelse en diepgaande ervaringsoefeningen op basis van systemisch werk, lichaamswerk, haptonomische principes en inquirys. Lichaamsbewustzijn en voelend aanwezig heeft daarbij mijn speciale aandacht. Hierbij kijken we ook in hoeverre de relatie met onze ouders en ons welkom voelen hier op aarde een rol speelt.

We spelen, ontdekken, onderzoeken, ervaren, en doorleven al voelend. Net als het leven zelf, maar in deze playshop in een veilige liefdevolle snelkookpan. Dit brengt lichtheid en lucht in wat we als lastig ervaren en wat we verlangen… We gaan ervaren hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde de ruimte en een eerlijkere kans.

Contra-indicatie
De playshop zet je in een lichaamsgericht en cognitief bewustwordingsproces. Hiervoor is psychische stabiliteit en je comfortabel genoeg voelen om in een groep te werken een voorwaarde. Bij twijfel raad ik aan contact op te nemen. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Praktisch 

Investering: €97,- Voor stellen of er komt een vriend(in) mee: € 177,00

Inloop: 10.30 uur

Workshop: 11:00-17.00 uur

Lokatie:
StilleWateren
Bloemendalsestraat 27
3811 EP Amerfoort

Aanvullende informatie of vragen? Stuur een email naar info@renatebreuls.nl.

Reserveer nu je plek door een kaartje te kopen via onderstaande knop. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst en betaling. Details hierover ontvang je na aanmelding.

leiding over je eigen pad – leiderschapsontwikkeling in natuurcoaching

“Welk paadje zal het nú worden?” Ik vroeg hem vooruit te gaan en te kiezen. Mijn coachee keek verbaasd. Moet ík kiezen?
Het pad waar ik hem mee naar toe genomen had, was al verder dan wat hij zelf uitgekozen had. “Ik ben altijd bang om te verdwalen in een bos, had hij schuchter gezegd. “Ik blijf altijd op die brede lanen.”

“Je kunt dit pad blijven volgen en ook dit kleine paadje inslaan”, zei ik.
“Meer smaken zijn er hier niet! Wat gaat het worden?”

We hadden het gehad over keuzes leren maken vanuit gevoel, uit zijn comfortzone uitstappen, de gebaande paden verlaten en het avontuur aangaan dat leven heet.
Té lang was hij in een niet voedende relatie blijven hangen omdat hij geen contact met zijn gevoel had kunnen hebben en op de automatische piloot was doorgegaan.
Zijn lichaam sprak voor mij boekdelen over hoe hij in het leven staat.

“Nou, dan nemen we dit kleine paadje links” zei hij met een twinkeling in de ogen.
Ik voelde zijn vreugde en volgde hem.

Na vijftig meter door de vertrapte varens en een bocht hield het paadje op. Duidelijk was voor mij dat alleen reeën nog door de bosschages daar achter konden, en wij niet.

“Maar het loopt dood!!!”Hij klonk teleurgesteld en wat verontwaardigd. “Neem je me mee naar een doodlopend páádje!!!”

“Jíj hebt gekozen! Niet ík!”
Het bleef stil.
Wat nu?
Ik hóórde het hem denken voor hij het uitsprak.

“Je kunt toch altijd terugkeren? Dan pak je een ander paadje!”

Een zucht van opluchting.
Het kwartje viel.
Even bleef het stil. De bladeren van de bomen ruisten. De lach van een kind schalde verderop onder het bladerdak van de bomen.

“Dus dát bedoel je met de controle loslaten? De onbekende weg inslaan?
En ik kan altijd opnieuw kiezen en beginnen!”
Het kwartje was geland.
Hoe simpel kan het soms toch zijn, dacht ik nog…

En toen zag hij de hut! “Die had ik nooit ontdekt als ik dat paadje niet was ingeslagen.”
Blij als een kind liep hij er heen. Mooi! Dat zit goed in elkaar!
De volwassenene inspecteerde de schuilplek.

Blij als een kind vervolgde hij zijn weg.
De twinkeling bleef…

Ik hou van deze eenvoud.
De natuur als leraar is zo gek nog niet.
Het was een mooie dag!

#Opstellingenindenatuur
#leiderschapsontwikkeling
#vrouwelijkeondernemers

Systemisch lichaams- en energetisch bewustzijnswerk: Anke’s ervaringen

Anke Dengel was zó lovend na haar vrouwenlijnopstelling, dat ze die zelfde avond nog dit filmpje opnam. Vooral is ze blij met mijn achtergrond en ervaring als lichaamswerker en energetisch werker. Dat maakt mijn vorm van opstellingenwerk onderscheidend en ze ervaart het als enorm ondersteunend aan het resultaat. Anke had al vaker opstellingen bij mij gedaan. De helende en ondersteunende kracht van de vrouwenlijn wilde ze erg graag ervaren voor zowel haar eigen leven als dat van haar dochter. Deze kracht werkt ook door naar de volgende generaties.

Angela over representeren en de vrouwenlijnopstellingen: “Een ervaring die niet in woorden uit te drukken is”

In één maand tijd representeerde Angela Olijslager twee keer en vroeg ze aan mij haar eigen vrouwenlijn op te stellen. En ze raakt niet uitgepraat over haar ervaringen. Ze werd zo’n enthousiaste liefhebber van de werking van mijn opstellingen, dat ze de foto’s van haar vrouwenlijnopstelling tot mijn verrassing (en met instemming van de anderen) deelde op sociale media. 

Doordat Angela zo vaak achtereen bij mijn opstellingen wilde zijn, was ik tóch wel nieuwsgierig om van haar te horen waaróm ze binnen één maand drie keer voor “Jouw kracht in het licht van de vrouwenlijn” vanaf haar woonplaats op de grens met Duitsland naar Amersfoort kwam. En ik was erg benieuwd wat zo vaak meedoen voor uitwerking op haar had gehad. Wat bleek? Álle keren als representant had ze zichzelf als enórm verrijkt, bekrachtigt, vervult, verzacht en liefdevol ervaren en dit gevoel verdiepte en integreerde zich elke keer opnieuw in de periode ná het representeren.  Met haar eígen opstelling als finale neusje van de zalm, ging ze met zóveel meer extra rust, heling en bekrachtiging naar huis.

Angela: “Ik gun dit iedereen en het is een ervaring die niet in woorden uit te drukken is”. Mijn werkrelaties verbeterden elke keer na jouw vrouwenlijn opstellingendagen. Vrienden, collega’s en mijn cliënten merkten op dat ze mij zo mooi rustig en in mijn vrouwelijke kracht verbonden in mijzelf ervoeren en dat het prettig bij mij toeven was. De band met mijn moeder is liefdevoller en zelfs knuffeliger en ‘over all’ voelt mijn lichaam zachter en mijn gezicht heeft een mooie ‘glow’ en zo veel meer. Alles stroomt heerlijk.” Ik voel me nog steeds verzacht en ingebed in mijzelf en na mijn eigen opstelling is het heerlijk om de bekrachtiging, wijsheid en liefde van de vrouwen achter me in de lijn te voelen. Vele bekenden geven aan dat ze elke keer na representeren en na jouw opstelling een positief verschil ervaren in het contact.

“Waarom ik deze vrouwenlijn opstellingsdagen bij jou mee ging doen? Ik had een gesprekje met God met de vraag wie of wat mij kon helpen. En toen verscheen jij opeens voor mijn neus op Facebook en in een flits wist meteen: Dit is het antwoord! Dus schreef ik in als representant en direct de dag er na ook als vraagstelster. Alles mocht er zijn, puur, open. Het voelt als gedragen, warm, in het moment. Toen je daarna een dag organiseerde vóór de datum van mijn eigen opstelling voelde ik wéér de roep om te representeren. Alles bij elkaar heeft het me enórm veel gegeven.  A!les klopte. Vanaf de dag dat ik ‘ja’ zei tot nu.

Angela is héel erg blij en nog lang niet uitgepraat over haar ervaringen. Ze is écht een enthousiaste ‘fan’ van mijn werk geworden. Voor mijzelf zijn dergelijke verhalen, een overduidelijk signaal dat ik de juiste dingen doe en ik beschouw het als een duwtje in de rug van mijn eígen (voor-) ouders. “Toe maar! Dit klopt.” Ik wéét dat ik op de juiste weg zit en dat ik doe wat ik te doen heb. Ik ben super dankbaar voor dit lichaamsgerichte en energetische opstellingen- en proceswerk! Ik voel me op mijn best in het neerzetten en werken in een liefdevol veld waarin alles zich mag ontvouwen wat gezien en getransformeerd wil worden.

En zoals `Angela het omschrijft, zo voel ik me doorgaans in het ‘gewone leven’ ook. En dáár doe ik het voor! Om vrouwen dit gevoel in hun lichaam en geest te laten ervaren. En hen zo eventueel met een coachtraject er na, te begeleiden naar het belichamen van hun ware essentie. Gelukkig, stralend en ontspannen en open. Ik ben er van overtuigd dat als vrouwen zich zó voelen, zij vanuit hun natuurlijke aanwezigheid al een enorm grote positieve transformatie op het welbevinden en de levens van anderen hebben. En dat ze op deze manier bij hun essentie komen, volgen wat hen ten diepste beweegt en vrijelijk hun grootste talenten en gaven met de wereld zullen delen. En zo als vanzelf ook meehelpen aan de transformatie van de wereld naar een liefdevollere en betekenisvollere samenleving en zorg voor elkaar. Mannen, vrouwen en kinderen, en ook de aarde zelf. Doen zonder te doen, of zoals Lao Tsé dat zei: Woe-Wei. Welk een effect zal het hebben als vrouwen daarna de weg vrij voelen om vól voor hun missie te gaan!

De plekken voor vraagstelsters zijn erg gewild en daardoor ook vaak snel uitverkocht. Representeren is echter ook enorm waardevol en pakt door mijn lichaamsgerichte en energetische aanpak niet alleen inzichtgevend maar ook diep helend uit. Zoals Angela beaamt:  “Het is een ervaring die niet in woorden te vatten is, een ceremonie komt het dichtst in de buurt.”

Heel mooi is het om dit met je dierbare vriendinnen of sisters te beleven. Iedereen deel mee in de heling en ontvangt inzichten en het belichaamde bewustzijn, en samen maken ze jouw transformatie mee. Dat werkt erg verdiepend en verbindend in de relatie. Meer weten? Bij de reviews op deze site staan nog meer ervaringen van Angela en anderen.

Wil je graag representeren of een vraag inbrengen: mail dan naar contact@renatebreuls.nl, of hou de agenda van mijn site in de gaten voor meer opstellingendata, de doorgaande procesgroep voor vrouwen, retraites en andere activiteiten of programma’s die ik aanbied. 

Je bent ook welkom me te volgen op Facebook of Linked-in 

Renate Breuls

‘volgen wat je ten diepste beweegt’ ✨

mooie inzichten

“Het was een super fijne dag met mooie inzichten en mooie ontmoetingen. Een aanrader voor iedereen. Dank Renate Breuls, dank iedereen die er was.”

Liesbeth Dolleman

liefdevolle begeleiding

“Vandaag de PlayShop Verbinden in Liefde en Leven bijgewoond en wat ‘n prachtige inzichten kwamen er uit naar voren met simpele maar zeer krachtige methoden en liefdevolle begeleiding door Renate Breuls. Ik kan ik dit iedereen aanraden die meer wil voelen en daarmee begrijpen hoe de liefde werkt.

Hans van Tol