Playshop ‘Vrij verbinden in liefde en leven’
Hoe verbind je je vrijer van bindingsangst en verlatingsangst in de liefde en het leven? Minder gedoe en meer genieten? Dit onderzoeken we d.m.v. systemisch werk, lichaamswerk, ervarings- en haptonomische oefeningen en inquirys.

 

 

Herken jij jezelf hierin?

  • dat je iemand niet kan loslaten, aan hem of haar gaat trekken als je hem/haar leuk vindt?
  • of dat je de boot afhoudt en excuses opwerpt als je iemand stiekem toch wel leuk vindt en deze laat merken dat hij of zij jou leuk vindt?
  • Of: je hebt een relatie en ervaart afstand en gebrek aan intimiteit of verbinding? Gaat hierin ‘hard werken’ of je terugtrekken?
  • in vriendschappen in werkrelaties en voel je je snel afgewezen en niet zeker van je plek.

Verlatingsangst en verbindingsangst zijn twee kanten van het zelfde gouden muntstuk die de overvloed van de liefde en verbindingen in zich bergt. In deze playshop gaan we deze dynamiek onderzoeken en helpen doorbreken.

 

Vrijheid in handelen, lijf en leven

Hoe mooi kan de liefde zijn tussen jou en de ander als het stroomt en je de essentie van wie je bent, een Liefdevol mens, vrij kunt geven en inzetten in je relatie en het leven? Wat een verademing zou het kunnen zijn als je bewust of onbewust de beren op de weg en zelf opgeworpen barricades, ingesleten patronen en verborgen dynamieken niet langer ten tonele voert in het verbinden? Hoe fijn zou het zijn als je je vrij en autonoom op eigen benen genoeg kunt voelen om in relatie te zijn zonder de ander daarbij ‘nodig’ te hebben?
Meer genieten en minder gedoe door zicht op je eigen aandeel waardoor je uit de dynamiek kunt stappen.

Werkwijze

We doen speelse en diepgaande ervaringsoefeningen op basis van systemisch werk, lichaamswerk, haptonomische principes en inquirys. Lichaamsbewustzijn en voelend aanwezig heeft daarbij mijn speciale aandacht. Hierbij kijken we ook in hoeverre de relatie met onze ouders en ons welkom voelen hier op aarde een rol speelt.

We spelen, ontdekken, onderzoeken, ervaren, en doorleven al voelend. Net als het leven zelf, maar in deze playshop in een veilige liefdevolle snelkookpan. Dit brengt lichtheid en lucht in wat we als lastig ervaren en wat we verlangen… We gaan ervaren hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde de ruimte en een eerlijkere kans.

Contra-indicatie
De playshop zet je in een lichaamsgericht en cognitief bewustwordingsproces. Hiervoor is psychische stabiliteit en je comfortabel genoeg voelen om in een groep te werken een voorwaarde. Bij twijfel raad ik aan contact op te nemen. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Praktisch 

Investering: €97,- Voor stellen of er komt een vriend(in) mee: € 177,00

Inloop: 10.30 uur

Workshop: 11:00-17.00 uur

Lokatie:
StilleWateren
Bloemendalsestraat 27
3811 EP Amerfoort

Aanvullende informatie of vragen? Stuur een email naar info@renatebreuls.nl.

Reserveer nu je plek door een kaartje te kopen via onderstaande knop. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst en betaling. Details hierover ontvang je na aanmelding.

vrouwelijk leiderschap en onderdrukking

Afgelopen vrijdag was ik voor de tweede keer bij “de Heks van Almen”.
Een theaterstuk gebaseerd op de berechting en verbranding van de eerste vrouw die onterecht de dood in gejaagd werd en waarna er nog velen, velen volgden. Ook af en toe mannen en kinderen. En de gemeenschap was getuige.
Dit theaterstuk is echt een aanrader… Want waar het om ging met de heksenjacht, was de onderdrukking van vrouwen en vrouwelijke kwaliteiten. De doorwerking hiervan is nog steeds een actief thema in ons collectief bewustzijn. Veel vrouwen voelen zich nog steeds geremd om voluit in hun kracht te komen. Immers: leven in verbinding met je eigen natuur en waarheid kan vaak nu nog verketterd worden. Dit thema kom ik tegen in mijn werk als systemisch, lichaamsgericht en energetisch leiderschapscoach bij vrouwen. Dit wordt zichtbaar en daardoor ook bespreekbaar gemaakt door de hoofdrolspelers: Manja Bedner en haar dochter Julia Bedner.
De theatertournee is bedoeld voor eerherstel aan de slachtoffers die vielen en de vrouwen die hun kruidenkennis, hun wijsheid als vroedvrouw, intuïtieve kennis en mooie gaven verstopten. En de vrouwen die zich uit angst aanpasten en hun kop niet meer boven het maaiveld uit durfden te steken om hun leven en dat van hun familieleden te beschermen.
Hierdoor is er collectief bezien veel waardevolle kennis verloren gegaan. Kennis die recht doet aan ménsen; vrouwen én mannen. Mensen met vrouwelijke intuïtieve en helende kwaliteiten, en aan natuurlijk leven, de verbondenheid met de aarde, onze mensennatuur en het ritme van de seizoenen.
Veel weten we niet meer, maar in velen, voornamelijk in vrouwen is de herinnering wakker gemaakt en de kennis komt weer bovendrijven. Niet voor niets zijn het al decennialang vooral vrouwen die diverse persoonlijke ontwikkeling- en intuïtieve trainingen volgen, de weg vrijmakend voor hun kinderen en hun mannen hierin meenemend.
De Amersfoortse heksenprocessen vonden plaats van 1591 tot 1595. Circa 28 vrouwen èn mannen werden in die periode van hekserij beschuldigd. Van deze groep vonden in totaal 10 mensen de dood, hetzij door zelfmoord, hetzij door wurging en verbranding.
Dat klinkt natuurlijk niet vrolijk. Waarom zou je voor je lol naar zo’n toneelstuk gaan? Zelfs dát komt ter sprake in de voorstelling, waarin ook humor en relativering en de parallel met anno 2023 zit verweven.
In juni zijn er nog 3 speeldagen in Amersfoort, mijn woonplaats. En ook komen ze (helaas) naar Schiedam, mijn geboortestad. Helaas, omdat het theatergezelschap wil optreden op plekken waar de slachtoffers vielen. En ook dán ben ik er bij. Want ik voel me betrokken bij dit eerherstel…
Het is mijn grote drijfveer om als systemisch werker met vrouwen te werken. Ik kan me dan ook volledig vinden in wat Manja in het toneelstuk zegt: “Eerst dien je een trauma te herkennen, en dan te érkennen. Pas daarná kun je het loslaten.”
Mede daarom is er na afloop van de voorstelling een tijdelijke herdenkplek gemaakt voor de slachtoffers die vielen.
https://www.theatermakersachterhoek.nl/de-heks-van-almen
Renate Breuls
‘volgen wat je ten diepste beweegt’✨

Systemisch lichaams- en energetisch bewustzijnswerk: Anke’s ervaringen

Anke Dengel was zó lovend na haar vrouwenlijnopstelling, dat ze die zelfde avond nog dit filmpje opnam. Vooral is ze blij met mijn achtergrond en ervaring als lichaamswerker en energetisch werker. Dat maakt mijn vorm van opstellingenwerk onderscheidend en ze ervaart het als enorm ondersteunend aan het resultaat. Anke had al vaker opstellingen bij mij gedaan. De helende en ondersteunende kracht van de vrouwenlijn wilde ze erg graag ervaren voor zowel haar eigen leven als dat van haar dochter. Deze kracht werkt ook door naar de volgende generaties.

Angela: representeren bij vrouwenlijnopstellingen: “Een ervaring die niet in woorden uit te drukken is”

In één maand tijd representeerde Angela Olijslager twee keer én vroeg ze me haar eigen vrouwenlijn op te stellen. Ze werd zo’n enthousiaste liefhebber van de werking van mijn opstellingen, dat ze graag vaker kwam en ook tot mijn verrassing de foto’s van haar vrouwenlijnopstelling (en met instemming van de anderen) deelde op sociale media. 

Waarom wilde Angela zo vaak achtereen bij mijn opstellingen zijn?  Waaróm kwam ze binnen één maand drie keer voor “Jouw kracht in het licht van de vrouwenlijn” vanaf haar woonplaats op de grens met Duitsland naar Amersfoort? Ik werd nieuwsgierig. Wat bleek? Álle keren had ze zich als representant enórm verrijkt, bekrachtigt, vervult, verzacht en liefdevol ervaren. Dit gevoel verdiepte en integreerde zich elke keer opnieuw in de periode ná het representeren.  Met haar eígen opstelling als finale neusje van de zalm, ging ze binnen een maand met nog eens met zóveel meer éxtra rust, heling en bekrachtiging naar huis, dat ze daarna niet twijfelde op mijn vraag om te komen assisteren.

Angela: “Ik gun dit iedereen! Het is een ervaring die niet in woorden uit te drukken is. Mijn werkrelaties verbeterden elke keer na jouw vrouwenlijn opstellingendagen. Vrienden, collega’s en mijn cliënten merkten op dat ze mij zo mooi rustig en in mijn vrouwelijke kracht en verbonden in mijzelf ervoeren en dat het prettig bij mij toeven was. De band met mijn moeder is liefdevoller en zelfs knuffeliger en ‘over all’ voelt mijn lichaam zachter en mijn gezicht heeft een mooie ‘glow’ en zo veel meer. Alles stroomt heerlijk.” Ik voel me maanden er na nog steeds verzacht en ingebed in mijzelf en na mijn eigen opstelling is het heerlijk om de bekrachtiging, wijsheid en liefde van de vrouwen achter me in de lijn te voelen. Vele bekenden zeiden elke keer nadat ik bij vrouwenlijndagen was geweest dat ze een positief verschil te ervoeren in het contact met mij.”

“Ik ging meedoen met jouw vrouwenlijn opstellingsdagen na een gesprekje met God. Ik vroeg hem wie of wat mij kon helpen. En toen verscheen jij opeens voor mijn neus op Facebook en in een flits wist meteen: Dit is het antwoord!!! Dus schreef ik in als representant en direct de dag er na ook meteen als vraagstelster. Alles mocht er zijn, puur, open. Het voelt als gedragen, warm, in het moment. Toen je nog een éxtra dag organiseerde die vóór de datum van mijn eigen opstelling lag, voelde ik wéér de roep om te representeren. Alles bij elkaar heeft het me enórm veel gegeven.  A!les klopte. Vanaf de dag dat ik ‘ja’ zei tot nu.

Angela is héel erg blij en nog lang niet uitgepraat over haar ervaringen. Ze is écht een enthousiaste ‘fan’ van mijn werk geworden. Voor mijzelf zijn dergelijke verhalen, een overduidelijk signaal dat ik de juiste dingen doe en ik beschouw het als een duwtje in de rug van het eenheidsbewustzijn en mijn eígen (voor-) ouders. “Toe maar! Dit klopt.” Ik wéét dat ik op de juiste weg zit en dat ik doe wat ik te doen heb. Ik ben super dankbaar voor dit lichaamsgerichte en energetische opstellingen- en proceswerk! Ik voel me op mijn best in het neerzetten en werken in een liefdevol veld waarin alles zich mag ontvouwen wat gezien en getransformeerd wil worden.

En zoals `Angela het omschrijft, zo voel ik me doorgaans in het ‘gewone leven’ ook. En dáár doe ik het voor! In mijn begeleiding streef ik er naar om vrouwen dit gevoel in hun lichaam en geest te laten ervaren en te verankeren. Ook in mijn transformatietrajecten begeleid ik vrouwen naar het belichamen van hun ware essentie. Gelukkig, stralend en ontspannen en open. Ik ben er van overtuigd dat als vrouwen zich zó voelen, zij vanuit hun natuurlijke aanwezigheid al een enorm grote positieve transformatie op het welbevinden en de levens van anderen hebben. En dat ze op deze manier bij hun essentie komen, volgen wat hen ten diepste beweegt en vrijelijk hun grootste talenten en gaven met de wereld zullen delen. En zo helpen ze als vanzelf ook mee aan de transformatie van de wereld naar een liefdevollere en betekenisvollere samenleving en zorg voor elkaar en voor de aarde zelf. Doen zonder te doen, of zoals Lao Tsé dat zei: Woe-Wei. Wat een effect zal het hebben als vrouwen daarna de weg vrij voelen om vól voor hun missie te gaan!

De plekken voor vraagstelsters zijn erg gewild en daardoor ook vaak snel uitverkocht. Representeren is echter ook enorm waardevol en pakt door mijn lichaamsgerichte en energetische aanpak niet alleen inzichtgevend maar ook diep helend uit. Zoals Angela beaamt:  “Het is een ervaring die niet in woorden te vatten is, een ceremonie komt nog het dichtst in de buurt.”

Heel mooi is het om dit met je dierbare vriendinnen of sisters te beleven. Iedereen deel mee in de heling en ontvangt inzichten en het belichaamde bewustzijn, en samen maken ze jouw transformatie mee. Dat werkt erg verdiepend en verbindend in de relatie. Meer weten? Bij de reviews op deze site staan nog meer ervaringen van Angela en anderen.

Wil je graag representeren of een vraag inbrengen: mail dan naar contact@renatebreuls.nl, of hou de agenda van mijn site in de gaten voor meer opstellingendata, de doorgaande procesgroep voor vrouwen, retraites en trainingen of die ik aanbied. 

Je bent ook welkom me te volgen op Facebook of Linked-in 

Renate Breuls

‘volgen wat je ten diepste beweegt’ ✨

mooie inzichten

“Het was een super fijne dag met mooie inzichten en mooie ontmoetingen. Een aanrader voor iedereen. Dank Renate Breuls, dank iedereen die er was.”

Liesbeth Dolleman

liefdevolle begeleiding

“Vandaag de PlayShop Verbinden in Liefde en Leven bijgewoond en wat ‘n prachtige inzichten kwamen er uit naar voren met simpele maar zeer krachtige methoden en liefdevolle begeleiding door Renate Breuls. Ik kan ik dit iedereen aanraden die meer wil voelen en daarmee begrijpen hoe de liefde werkt.

Hans van Tol

error: Content is protected !!