Playshop ‘Vrij verbinden in liefde en leven’
Hoe verbind je je vrijer van bindingsangst en verlatingsangst in de liefde en het leven? Minder gedoe en meer genieten? Dit onderzoeken we d.m.v. systemisch werk, lichaamswerk, ervarings- en haptonomische oefeningen en inquirys.

 

 

Herken jij jezelf hierin?

  • dat je iemand niet kan loslaten, aan hem of haar gaat trekken als je hem/haar leuk vindt?
  • of dat je de boot afhoudt en excuses opwerpt als je iemand stiekem toch wel leuk vindt en deze laat merken dat hij of zij jou leuk vindt?
  • Of: je hebt een relatie en ervaart afstand en gebrek aan intimiteit of verbinding? Gaat hierin ‘hard werken’ of je terugtrekken?
  • in vriendschappen in werkrelaties en voel je je snel afgewezen en niet zeker van je plek.

Verlatingsangst en verbindingsangst zijn twee kanten van het zelfde gouden muntstuk die de overvloed van de liefde en verbindingen in zich bergt. In deze playshop gaan we deze dynamiek onderzoeken en helpen doorbreken.

 

Vrijheid in handelen, lijf en leven

Hoe mooi kan de liefde zijn tussen jou en de ander als het stroomt en je de essentie van wie je bent, een Liefdevol mens, vrij kunt geven en inzetten in je relatie en het leven? Wat een verademing zou het kunnen zijn als je bewust of onbewust de beren op de weg en zelf opgeworpen barricades, ingesleten patronen en verborgen dynamieken niet langer ten tonele voert in het verbinden? Hoe fijn zou het zijn als je je vrij en autonoom op eigen benen genoeg kunt voelen om in relatie te zijn zonder de ander daarbij ‘nodig’ te hebben?
Meer genieten en minder gedoe door zicht op je eigen aandeel waardoor je uit de dynamiek kunt stappen.

Werkwijze

We doen speelse en diepgaande ervaringsoefeningen op basis van systemisch werk, lichaamswerk, haptonomische principes en inquirys. Lichaamsbewustzijn en voelend aanwezig heeft daarbij mijn speciale aandacht. Hierbij kijken we ook in hoeverre de relatie met onze ouders en ons welkom voelen hier op aarde een rol speelt.

We spelen, ontdekken, onderzoeken, ervaren, en doorleven al voelend. Net als het leven zelf, maar in deze playshop in een veilige liefdevolle snelkookpan. Dit brengt lichtheid en lucht in wat we als lastig ervaren en wat we verlangen… We gaan ervaren hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde de ruimte en een eerlijkere kans.

Contra-indicatie
De playshop zet je in een lichaamsgericht en cognitief bewustwordingsproces. Hiervoor is psychische stabiliteit en je comfortabel genoeg voelen om in een groep te werken een voorwaarde. Bij twijfel raad ik aan contact op te nemen. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Praktisch 

Investering: €97,- Voor stellen of er komt een vriend(in) mee: € 177,00

Inloop: 10.30 uur

Workshop: 11:00-17.00 uur

Lokatie:
StilleWateren
Bloemendalsestraat 27
3811 EP Amerfoort

Aanvullende informatie of vragen? Stuur een email naar info@renatebreuls.nl.

Reserveer nu je plek door een kaartje te kopen via onderstaande knop. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst en betaling. Details hierover ontvang je na aanmelding.

Natuurcoaching, zo magisch en helend kan het zijn…

De zandvlakte strekte zich uitnodigend ongerept voor ons uit. We genoten, deze jonge vrouw en ik. De ochtend stil. Fris geurend en beloftevol. Het zand onder onze voeten, de wind door onze haren, de zon op ons gezicht…

“Kijk, daar!” Ze wees naar de twee krassende kraaien die verderop bij de bosrand  samen op vlogen. Ik keek hen na. Hun krassende geluid echode door mijn hoofd, het beeld helder voor ogen.

Een uur later, tijdens de opstelling, vloog één van de kraaien over ons hoofd. De ander was niet te zien.  Ze keek hem na… “Nu zijn ze niet meer samen”, zei ze zacht.

Haar energie van teleurstelling resoneerde in mijn hartstreek. Hartenpijn. Ik voelde in mijn lijf het effect van de woorden die tot me kwamen voor ik ze uitsprak: Onderzoekend zei ik: “De kraaien zijn nog wel sámen,  maar er zit nu meer ruimte tussen hen…  Wat zegt dat jou, hoe resoneert dat?”

De sessie ging over haar somberheid en ervaring dat haar levensenergie in haar bekken stagneerde. Wat ik benoemde bleek de situatie tussen haar en haar geliefde. Eindelijk was er ruimte om verdriet toe toe te laten. Haar tranen verzachtten haar lichaam en de energie in haar bekken begon weer te stromen. Het vastgezette verdriet had haar levensenergie en vrouwelijkheid op slot gezet. De rest van de sessie pakte prachtig helend uit. Dit was de ingang tot transformatie geweest.

De opluchting was groot. Haar levenslust werd weer voelbaar…

Het voorjaar nodigt uit om een frisse wind door je leven te laten waaien.

In ieder coachgesprek zie ik het gebeuren. Zodra ik symboliek inzet en mijn ingevingen volg, verschijnt het inzicht. De heling wordt voelbaar en transformeert. En elke keer ben ik zelf ook weer verrast. Dat het zo snel kan. En vanuit zoveel eenvoud. De taal van het onderbewuste spreekt in beelden. Daarom is het werken met symbolen zo krachtig. Het zet in één tel alle mentale constructies opzij, en dat wat waar is, wordt direct gevoeld. Daar kun je dan ook niet meer omheen. Het is een krachtige ingang tot bewustwording en heling.

 

Tot 1 mei: vroege vogel kortlopend (natuur-) coaching voorjaarstraject € 497,00 t.w.v. € 880,00

✨ Ja! Dit tijdelijke aanbod is voor mij! Ik start wanneer ik wil.

Liever binnen en niet naar buiten? Het aanbod geldt ook voor vijf uur systemische en lichaamsgerichte coaching of energetisch werk in mijn praktijkruimte te Amersfoort.

Wil je eerst kennismaken? Een gratis back on track gesprek van 30 minuten vraag je per mail aan: contact@renatebreuls.nl

Ik ben transformatiecoach, systemisch-, lichaamsgericht- en energetisch werker vrouwen- en natuurcoach en trainer, met verstand van leren voelen. Ik leer je emoties, intuïtie, lichaams- en energetisch bewustzijn te gebruiken als kompas door het leven.In de kern van alles ben ik een healer. Sessies pakken diep transformerend uit. Ook online.

Ik neem jou of je team graag mee naar de magie van opstellingen en transformatiesessies in de natuur van Midden Nederland. Op aanvraag kom ik naar jou of jullie toe.

Meer info zie je hier: https://renatebreuls.nl/natuurcoaching-voorjaars-traject/

Reviews, ook over deze sessie zie je rechts op deze pagina

De ‘moederwond’ in de moeder-dochterband

Vrede begint in onszelf; door de reis naar binnen te maken in het opruimen van alles wat het hart doet sluiten.

Daarin is de moeder-dochterband er vaak een met uitdagingen en moeilijkheden die van de wieg tot het graf kan duren en ook nog doorgegeven wordt op de volgende generatie. Zo ontstaat generatie op generatie een ping-pong spel van reactie op reactie dat verre van grappig is. Dit heet ‘de moederwond’ en heeft verstrekkende gevolgen in hoe je je voelt in het leven.

Elke volgende generatie ontwikkelt weer een eigen manier om de pijn niet te hoeven voelen van het onvermogen en de onvolkomenheden van de moeder. Eigenlijk ben je deep down boos op je moeder of verdrietig omdat je niet kreeg wat je nodig had. Door het taboe dat hierop rust, wordt de diepgevoelde pijn van vrouw-zijn doorgegeven van generatie op generatie.

In deze tijd dat vrouwen zich willen bekrachtigen kun je er als vrouw dan ook niet meer om heen om je eigen pijn in relatie tot vrouw-zijn aan te kijken. Als jij je vrij wilt voelen en uitdrukken als mens, is het belangrijk de pijn los te laten. En laat dat nou nét met je moeder starten; de eerste vrouw in je leven. Au!

Hoe voel jij je als vrouw? Voel jij je vrij genoeg om jezelf te laten zien zoals je voelt dat je van binnen bént? Of pas je je aan? Hou jij jezelf soms kleiner dan je bent? Vergelijk jij jezelf veel met anderen? Hou je graag de controle of laat je je over je grenzen lopen? Voel je je niet veilig in een groep? Draag jij teveel zorg voor anderen en vergeet je jezelf? Heb jij érgens de overtuiging dat je niet goed genoeg bent of ben je über kritisch op jezelf? Een kleine greep van gevolgen van deze pijn. Doorgaans weten we dit soort issues goed de kop in te drukken, niet te voelen. Maar je reageert er wél op met een manier die onhandig is en schade kan veroorzaken in relaties.

Zo hou jij jouw moederwond in stand. En dit geef je ook door aan jouw kinderen en heeft een negatief effect op jouw geluk en relaties. 

Wanneer jij je boosheid en verdriet kan loslaten, bijvoorbeeld bij een vrouwenlijnopstelling, dan klaart het hele leven op: zoals bij Lydia van Lieshout:

“Er gebeuren wonderen in ons leven!!! Met mij gaat het geweldig dankzij de vrouwenlijn opstelling! Echt zo waardevol!! Ik heb na ruim 30 jaar weer contact met mijn moeder en het is geweldig! De familie waar breuken de relaties waren zijn geheeld! Ik weet niet wat ik meemaak! Maar het belangrijkste: ik ben zó in mijn kracht gekomen!! Je doet fantastisch werk. Voor altijd enorm dankbaar voor jouw vrouwenlijn opstelling!!! Ik vertel het overal!! Mijn moeder is óók zielsgelukkig!”

Het mooie is: door een vrouwenlijn (of mannenlijn) opstelling te doen, ontlast je de generaties na jou én ook – al is dat wellicht lastig te begrijpen- ook meerdere generaties vóór jou. Hou de agenda in de gaten voor nieuwe data.

Je zult begrijpen dat ook mannen een moederwond hebben. En zo is daar ook de vaderwond bij zowel mannen als vrouwen, met weer ándere thema’s.

Zondag 29e oktober organiseer ik daar weer een mannenlijnopstellingen workshop voor. Kijk op mijn site bij agenda naar meer informatie of tickets. Er is nog plek voor een vraagsteller en voor representerende deelnemers. Je bent van harte welkom!

Info en aanmelden:

https://renatebreuls.nl/event/jouw-kracht-in-het-licht-van-de-vrouwenlijn-13/

 

Trots zijn op jezelf

TROTS ZIJN OP JEZELF

Ik ben trots en blij.
Mag dat? Trots zijn op jezelf? Mag je jezelf toestaan om een blij en vervuld gevoel te ervaren over iets wat je helemaal zelf hebt bedacht en wat dan succesvol wordt? Ja toch?

Ik krijg vette feedback en complimenten van de vrouwen waarmee ik ‘werk’.
Die aannemen. Zonder ze af te zwakken door iets te mompelen in de trant van: “Ach ik had een ideetje en deed maar iets.” En dan beschamend wegkijken.
Dat was mijn oude modus. Herken je dit?

Vroeger kon ik geen complimenten aannemen. En trots zijn was ook niet echt mijn hobby. Genieten, cadeaus en complimenten ten volle aannemen heb ik geleerd door mijn eigen proces aan te gaan. Met familieopstellingen, systemisch werk en experimenteren rondom vrouwelijkheid en schaamte. Zo bevrijdend!!! En ik nodig jou ook uit!

Het kadeau aannemen dat jij bent. Dat je een plek hebt in deze wereld die er helemaal voor joú is. Volledig zoals je bent en bedoeld bent. Mogen schitteren, krachtig zijn, wijs, helder, levenslustig: de hele rataplan.
En sexy bovendien. Dit aannemen geeft rust.

Ik zie het ook vaak bij de vrouwen waarmee ik ‘werk’: dat ze zich kleiner maken dan ze zijn. Het ongemak is voelbaar wanneer iemand ze bedeelt met lovende woorden: mooi, wijs, helder, intelligent, gracieus, geniaal, liefdevol, etc. Dan weten ze zich geen houding te geven. En ja: mannen hebben dit ook.

JA!!! Ik ben trots en voel me voldaan!
Op de doorgaande procesgroep die ik in het leven heb geroepen!
Ik ben trots: op de vrouwen die zulke prachtige succesvolle stappen zetten en hun inzichten integreren in hun leven.

Vrouwen die weer ontspannen kunnen genieten van hun kwaliteiten en vrouwelijkheid. Die innerlijke zekerheid ontwikkelen waardoor ze helderder hun boodschap durven en kunnen overbrengen bij leidinggevenden en makkelijker contacten leggen.

Trots en blij voor de vrouw die het dagelijkse portie ondermijnende zelfkritiek kon stoppen en nu vrolijk meer verbonden is met haar bekken en levenslust, meer danst en haar collega’s daar zelfs blij mee maakt.

En hoe mooi is het dat een andere vrouw na wat opstellingen en bijeenkomsten zich innerlijk steviger en minder spanning voelt tijdens een familieweekeind en óók bijna nooit migraine meer krijgt als ze met haar moeder is.

En het is ontspannen en veilig: we lachen veel bij deze maandelijkse dagretraites, en we zijn vaak op mooie plekken in de natuur.

Ik kijk terug op heel geslaagde maanden en ga dit zéker nog een paar jaar aanbieden. Ik heb er zelf ook veel voldoening van en lol in!
Dus kom maar door!

Mee surfen op deze golf? Een half of heel jaar lang? Bij inschrijving vóór vrijdag 15-9 middernacht ontvang je prachtige cadeaus zoals een volle dag representeren in een vrouwenlijn-of mannenlijn opstelling en een coachsessie.

Maak je van de aanbieding gebruik, dan start je in de maand die jij zelf wilt.

Je bent meer dan welkom je plek in te nemen!
Er is op dit moment ruimte voor nog twee vrouwen.

https://renatebreuls.nl/doorgaande-procesgroep-voor-vrouwen/

 

“Ik doe het zo alleen”!

“Ik doe het zo alleen!” 

“Op het werk is het een heksenketel en ik rol van het ene werkoverleg in het andere. Ik kom niet toe aan het werk waar ik goed in ben en waar ik voor gekozen heb! En ook mijn relatie staat op springen en ik weet niet hoe ik dit langer kan bolwerken.”

Onlangs kwam Chantalle voor een coachtraject..

Op het eerste oog een sterke ambitieuze jonge vrouw met een daadkrachtige handdruk. Een elegante verschijning in haar stijlvolle kleren. Maar in haar ogen, de trekken van haar gezicht en manier van bewegen was de vermoeidheid af te lezen. Nog geen paar minuten later zag ik een vrouw in de stoel tegenover die de wanhoop en uitputting nabij was. Haar voorkomen en energieke gebaren bleken een opgepotte berg moedeloosheid en verdriet te verstoppen.

Gaandeweg het gesprek kreeg ze contact met haar ingehouden verdriet en kon ze dit benoemen. Het luchtte haar enorm op en het gaf haar ruimte. Toen volgde er een snik, een diepe zucht en ze zei:

“Ik doe het zo alleen!” 

En ze vertelde… Over haar onmacht over het verlies van verbinding in haar gezin. Over haar twee puberzonen waar ze zo van houdt maar die dagelijks met hun telefoon ‘vastgekleefd aan de bank zitten en niet vooruit te branden zijn’. En dat haar man zich er niet mee bemoeit en ze zich niet gesteund voelt en die strijd inmiddels had opgegeven maar dat ze vreest voor haar zonen in een toekomst met verslavingen. En ook vertelde ze over hoe práchtig de liefde en verbinding was met haar man vóór ze beiden drukke banen en volle agenda’s kregen, maar dat het contact met hem tegenwoordig verloopt via het uitruimen van de vaatwasser, het uitlaten van de hond en dat hij vaak snel na het eten aftaait naar de golfclub en ze dus ook geen gezellige avondjes samen hebben. En dat ze elke dag opnieuw hoopt dat hij deze keer wél met het gezin mee eet in de avond.

Ze is moe is en gestresst. Elke dag meer en meer. En haar veerkracht raakt zoek. Dat gebeurde toen haar schoonvader overleed. Hoe pijnlijk ook, dat was de druppel. En met pijn in haar hart constateert ze: “alle liefde en verbinding is weg in mijn gezin”. Op het werk heeft iedereen het te druk en de werkdruk loopt op. “En ondertussen krijg ik een hekel aan mezelf, ik heb nare gedachten. Ik herken me niet meer in de vrouw die ik wérkelijk ben. Liefdevol en vrolijk. Sexy zelfs. En ik weet niet meer hoe ik het op mijn werk moet bolwerken met alles wat er op me ligt te wachten om te doen.”

“Alles slibt door mijn vingers.”

Chantalle is helaas de enige niet. Ik hoor alle varianten op dit leven van vrouwen voorbij komen.  Volle drukke agenda’a en drukke banen, werkdruk die oploopt, uitvallende collega’s,  kinderen die aandacht en bedding nodig hebben, ouders en vrienden die ziek worden of overlijden. Kiezen op elkaar, doordouwen en dan af en toe een beetje ontspannen tussen de bedrijven door.  Een sauna-afspraak lukt over vier weken. En rouwen al helemaal niet.

Dit is het leven anno 2023. Helaas voor een meerderheid van ons. Haast zorgt voor een continue gevoel van opgejaagdheid; een stressoverload in je zenuwstelsel en drukte in je hoofd. Bang om het overzicht te verliezen en de to- do lijst niet af te krijgen.

Haast zorgt voor druk en dat je niet meer verbonden bent met jezelf, en daarmee ook niet met anderen. Het zorgt voor overleven in plaats van leven.  Haast houdt je gevangen in een gevoel van geïsoleerd voor je zelf te moeten zorgen, een afgezonderde, liefdeloze oude mannelijke systeemenergie die aanzet tot meer, beter, groter… nu nóg sneller!  Hierdoor ben je  niet meer in staat om de kwaliteiten van het vrouwelijke in jezelf te ervaren. Dát deel in ieder mens dat gericht is op eenheid.

Haast maakt dat geliefden van elkaar vervreemden en ieder op zijn eigen eilandje naast elkaar leeft.

Gewoon zijn wie je bent. Liefde en verbinding. Vrolijk. Energiek. Een mens functioneert het best in een natuurlijkheid van leven.  Met een balans tussen daadkracht en rust.  En met een gevoel voor onderscheid van hoe het ‘heurt’ en hoe het  hoort en klopt voor jou. Haast en ‘te veel’ maakt dat je vergeet om in het moment te zijn en te voélen. Om daarin verbonden te zijn met jezelf en wat waarachtig is voor joú en te weten welke van de ballen die je in de lucht houdt los kan laten. En dat er dan geen rampen gebeuren.

“Zo’n opluchting”, zei ze na een aantal sessies. “Ik heb mezelf weer terug”. 

Chantalle begreep gelukkig dat de uitweg niet zat in rigoureus haar baan opzeggen of haar relatie verbreken. Maar om te leren voelen en te onthaasten, zodat er ruimte in haar zou ontstaan zodat ze de verlangens van haar hart zou kunnen verkennen. Ze had dit al lang uitgesteld. Omdat het spannend was en ja: ik moet het toch zélf kunnen? Alleen doorbikkelen bleek een patroon dat doorgegeven was via haar voormoeders. Door een opstelling en de coaching kreeg ze inzichten en kwam ze veel meer in balans. Ze leerde zichzelf te dragen in de diepte van het ongemak dat ze voelde wanneer haar leidinggevende haar wéér overvroeg. Door in verbinding met haar bekken in het moment aanwezig te zijn en te voelen, leerde ze zonder oordeel, goed voor zichzelf te zorgen, en haar grenzen te voelen. Zo kon ze keuzes maken die klopten voor haar en leerde ze zonder gêne hiervoor de tijd te nemen zodat ze niet elke dag uitgeblust op de bank zelfs geen boek meer kon lezen. 

Je hoeft het niet alleen te doen.

De doorlopende systemische en lichaamsgerichte procesgroep voor vrouwen biedt een maandelijkse vrijplaats voor liefdevolle zelfzorg waarin je weer helemaal jezelf kunt zijn, delen, helen, je wijsheid opdiepen en het leven vieren. Even niet in de actie-stand maar maandelijks een volle dag quality-me time.

Ontladen, opladen en je proces verdiepen Samen met andere vrouwen.

Je versterkt je feminiene kwaliteiten waardoor je het masculien presteren en de vervorming van wie je in essentie bent, om leert buigen naar voeding voor jou als vrouw op alle niveaus. Er ontstaat ruimte voor lichtheid, subtiliteit en reageren op de buitenwereld op een belichaamde manier. Vanuit de thuisplek van je lichaam en binnenwereld, daar van waaruit je leeft.

Maak gebruik van de aanbieding en start wanneer je wilt. Als je je inschrijft voor een half jaar of een heel jaar dan ontvang je:

• deelname aan een dagworkshop t.w.v € 72,00 waarin je inzicht krijgt in de kracht van jouw vrouwen- of mannenlijn en je hierin kunt helen. 

• Schrijf je in voor de doorgaande procesgroep voor een heel jaar rond, dan ontvang je extra: een reading met healing t.w.v. € 135,00

Meer info:

Doorgaande procesgroep voor vrouwen

Inschrijven:

Doorgaande systemische procesgroep voor vrouwen

 

Liever individuele aandacht en onderzoek? Ik loop graag een stukje met je mee op.

In een gratis back on track gesprek helpt ik je in een half uur aan enkele tips die jij nu afkunt toepassen in jouw situatie. Maak een afspraak via de mail: contact@renatebreuls.nl

 

Ben IK nou gek of is HIJ het? Verstevig je intuïtie.

Ben ík nou gek? Of is híj́ of zij het? Wát is nou waar?!  Érgens voel je dat er iets niet klopt, maar je kunt er niet goed je vinger op leggen. En die welbespraakte ander beweert bij hoog en laag dat jij verkeerd zit met je waarnemingen.

En tóch… Tóch wringt het. En als je eerlijk bent:  het blíjft ook wringen, maar je laat het gaan. De twijfel is al toegeslagen. Want ja: “die ander zegt: ‘zus en zo’. En ook ook nog zo stellig”. Je voelt je eigenlijk overruled. Je weet eigenlijk wel dat jij het aan het rechte eind hebt, maar je laat het er desondanks tóch maar bij zitten.  ” Laat maar weer. Het zal wel.”  Dénk je.  En je wéét: Gelijk krijg ik toch niet.  Waarom zou ik de moeite doen?  Onbegonnen werk”.

En je laat het. 

Je sust je geweten, maar feitelijk neem je genoegen met een grijs gebied of met minder dan jouw waarheid.’ Die doe je af als irrelevant en ondergeschikt. Zo verlaat je jezelf. Je bent niet trouw aan jou.

De Engelsen zeggen dan: “You settle for less”….  En nee: dit “less”  is helaas niet “more”.

Het is less, dat blíj́ft het én het wordt óók nog steeds minder, hoe vaker je hier slordig mee omgaat. Want elke keer als je zoiets gebeurt, dan daalt je zelfvertrouwen. En als je niet oppast, dan raak je ál het vertrouwen kwijt. In jezelf, de ander en zelfs een beetje in het leven. Het maakt je mokkig. Sacherijnig. Ongeïnteresseerd. Je vreugde vlakt af. Ziet er de zin meer van in.

Wat je feitelijk doet, is de zaken uit de weg gaan en jezelf niet serieus nemen. Je zet die ander o de eerste plek. En zo verdwijnt je levensenergie- en levenslust óók naar de zijlijn van jouw leven.

Dikke kans dat jij als kind vaak ontkend bent op jouw loepzuivere heldere waarnemen!!

Van je ouders of leerkrachten kreeg je waarschijnlijk vaak te horen dat je het mis had. Of dat je een te grote fantasie had, of zelfs misschien een te grote mond. Want: “Dat wat jij daar net zei: dáár hebben we het niet over”!!!

Maar jouw innerlijk weten was vaak juist. Je bent in verwarring gebracht. En hoe vaker je dat gebeurde, des te groter werd de verwarring en je onmacht. En dit wordt nu nog steeds geraakt in dergelijke situaties.

De waarheid in de bek kijken is lastig voor mensen die niet in contact staan met hun zuivere kern en die er baat bij hebben om zaken te verbloemen. Omdat dit het gevaar oplevert dat ze door de mand vallen.

Ben ik pessimistisch? Ik denk het niet. Eerder realistisch.

En je kent het vast. Misschien heb je zo’n partner. Of zo’n baas. Of telkens de zelfde vriendin die je altijd opnieuw verleidt om steeds háär zienswijze over te nemen, of háar zin te doen, en die jouw intuïtie of jouw leuke plannetjes ondergeschikt maakt aan de hare. Je staat er bij en kijkt er naar. Of misschien beter gezegd, je kijkt weg.

Wat doe je tegen manipulerende mensen?

Vaak niet zo veel. Maar je kunt wél je innerlijk weten en je zelfvertrouwen verstevigen. Daar win je hun respect mee. Voor wat het waard is. Want het gaat er om dat jij het respect voor je zélf hebt!

Als het je lukt, probeer dan wanneer  in het contact de verwarring toeslaat, een pauze in te lassen. Zeg: “Ik kom daar straks op terug.” Ga desnoods het vertrek uit, of naar de w.c.  Maak dan de verbinding met je kern. Ga de stilte in, diep naar binnen. Daar waar de antwoorden opwellen vanuit je hart.

Stel je dan voor dat er een verticale lijn loopt via je wervelkolom, recht de aarde in en regelrecht de hemel in. Lijn jezelf uit. Ga ontspannen recht staan en voel dat je hoofd aan een subtiel draadje boven je kruin op je wervelkolom  balanceert. Laat je knieën een beetje losjes en voel goed je voeten en je bekkenbodem. Adem dieper in en uit. En maak dan contact met je baarmoeder. Als je die niet hebt, je woon je buik. En als je dat contact maken niet van binnenuit lukt, leg dan je hand op je onderbuik. De andere hand kan er bij maar kan eventueel ook op je hartstreek.

Maak jet stil van binnen en stel jezelf dan de vraag: “klópt het wat ik waarneem? Laat je knieën losjes, en voel dan waar je lichaam naar toe beweegt. Gaat het naar voren, dan is het een “ja”. Helt het iets naar achteren, dan is het een “nee”. En soms dan hoor je zelfs een besliste zachte stem: een ‘ja’ of ‘nee’ van binnen in je hoofd. Zo weet je wat klopt.

Hoe je verder ook in contact gaat met die welbespraakte of misschien zelfs manipulerende ander, wéét dat jij je waarheid hebt gecheckt, en dat jij mag vertrouwen op jezelf.

En wat de uitkomst ook moge zijn en hoe die ander ook bij hoog en laag mag beweren dat hij of zij het bij het rechte eind hebt en jij niet: Jij wéét….

Op zich hoef je daar verder helemaal niets meer mee. Je hoeft niet per sé je gelijk te halen.Maar:

Er zijn manieren om die ander naar jou te laten luisteren en je serieus te laten nemen. Dat start bij jouw eigenwaarde en het belichamen van je essentie.

DOE JE MEE MET DE DOORGAANDE PROCESGROEP VOOR VROUWEN?

Wil je meer weten hoe je in contact kunt komen met je diepere waarheid? Voel je er voor om maandelijks de tijd nemen voor jouw innerlijke wereld? Wil je samen met andere vrouwen de wijsheid en levendigheid van je lichaam exploreren? Je levenslust, volle vrouw-zijn en bekken kwaliteiten activeren? Om te her-eiken? Te ontladen en op te laden?

Zo kun je de waan van alledag het hoofd bieden. Lekker je werk doen, je hart volgen en je kunt er liefdevoller leren worden voor jouzelf en je kinderen of geliefden.

 Schrijf je je in tot en met 1 september, dan geldt een korting en ontvang je mooie cadeaus:

Bij inschrijving voor een half jaar of een heel jaar ontvang je:

• deelname als representant aan een dagworkshop t.w.v € 72,00 waarin je inzicht krijgt in de kracht van jouw vrouwen- of mannenlijn en je hierin kunt helen.
• Schrijf je in voor een heel jaar rond, dan ontvang je extra: een reading met healing t.w.v. € 135,00

Inschrijven:
https://renatebreuls.nl/product/doorgaande-systemische-procesgroep-voor-vrouwen/

Mail me gerust als je vragen hebt, of kijk op mijn site onder het kopje trainingen: doorgaande procesgroep voor vrouwen.

hartegroet,

Renate Breuls

‘volgen wat je ten diepste beweegt'”✨

error: Content is protected !!