“Ik doe het zo alleen!” 

“Op het werk is het een heksenketel en ik rol van het ene werkoverleg in het andere. Ik kom niet toe aan het werk waar ik goed in ben en waar ik voor gekozen heb! En ook mijn relatie staat op springen en ik weet niet hoe ik dit langer kan bolwerken.”

Onlangs kwam Chantalle voor een coachtraject..

Op het eerste oog een sterke ambitieuze jonge vrouw met een daadkrachtige handdruk. Een elegante verschijning in haar stijlvolle kleren. Maar in haar ogen, de trekken van haar gezicht en manier van bewegen was de vermoeidheid af te lezen. Nog geen paar minuten later zag ik een vrouw in de stoel tegenover die de wanhoop en uitputting nabij was. Haar voorkomen en energieke gebaren bleken een opgepotte berg moedeloosheid en verdriet te verstoppen.

Gaandeweg het gesprek kreeg ze contact met haar ingehouden verdriet en kon ze dit benoemen. Het luchtte haar enorm op en het gaf haar ruimte. Toen volgde er een snik, een diepe zucht en ze zei:

“Ik doe het zo alleen!” 

En ze vertelde… Over haar onmacht over het verlies van verbinding in haar gezin. Over haar twee puberzonen waar ze zo van houdt maar die dagelijks met hun telefoon ‘vastgekleefd aan de bank zitten en niet vooruit te branden zijn’. En dat haar man zich er niet mee bemoeit en ze zich niet gesteund voelt en die strijd inmiddels had opgegeven maar dat ze vreest voor haar zonen in een toekomst met verslavingen. En ook vertelde ze over hoe práchtig de liefde en verbinding was met haar man vóór ze beiden drukke banen en volle agenda’s kregen, maar dat het contact met hem tegenwoordig verloopt via het uitruimen van de vaatwasser, het uitlaten van de hond en dat hij vaak snel na het eten aftaait naar de golfclub en ze dus ook geen gezellige avondjes samen hebben. En dat ze elke dag opnieuw hoopt dat hij deze keer wél met het gezin mee eet in de avond.

Ze is moe is en gestresst. Elke dag meer en meer. En haar veerkracht raakt zoek. Dat gebeurde toen haar schoonvader overleed. Hoe pijnlijk ook, dat was de druppel. En met pijn in haar hart constateert ze: “alle liefde en verbinding is weg in mijn gezin”. Op het werk heeft iedereen het te druk en de werkdruk loopt op. “En ondertussen krijg ik een hekel aan mezelf, ik heb nare gedachten. Ik herken me niet meer in de vrouw die ik wérkelijk ben. Liefdevol en vrolijk. Sexy zelfs. En ik weet niet meer hoe ik het op mijn werk moet bolwerken met alles wat er op me ligt te wachten om te doen.”

“Alles slibt door mijn vingers.”

Chantalle is helaas de enige niet. Ik hoor alle varianten op dit leven van vrouwen voorbij komen.  Volle drukke agenda’a en drukke banen, werkdruk die oploopt, uitvallende collega’s,  kinderen die aandacht en bedding nodig hebben, ouders en vrienden die ziek worden of overlijden. Kiezen op elkaar, doordouwen en dan af en toe een beetje ontspannen tussen de bedrijven door.  Een sauna-afspraak lukt over vier weken. En rouwen al helemaal niet.

Dit is het leven anno 2023. Helaas voor een meerderheid van ons. Haast zorgt voor een continue gevoel van opgejaagdheid; een stressoverload in je zenuwstelsel en drukte in je hoofd. Bang om het overzicht te verliezen en de to- do lijst niet af te krijgen.

Haast zorgt voor druk en dat je niet meer verbonden bent met jezelf, en daarmee ook niet met anderen. Het zorgt voor overleven in plaats van leven.  Haast houdt je gevangen in een gevoel van geïsoleerd voor je zelf te moeten zorgen, een afgezonderde, liefdeloze oude mannelijke systeemenergie die aanzet tot meer, beter, groter… nu nóg sneller!  Hierdoor ben je  niet meer in staat om de kwaliteiten van het vrouwelijke in jezelf te ervaren. Dát deel in ieder mens dat gericht is op eenheid.

Haast maakt dat geliefden van elkaar vervreemden en ieder op zijn eigen eilandje naast elkaar leeft.

Gewoon zijn wie je bent. Liefde en verbinding. Vrolijk. Energiek. Een mens functioneert het best in een natuurlijkheid van leven.  Met een balans tussen daadkracht en rust.  En met een gevoel voor onderscheid van hoe het ‘heurt’ en hoe het  hoort en klopt voor jou. Haast en ‘te veel’ maakt dat je vergeet om in het moment te zijn en te voélen. Om daarin verbonden te zijn met jezelf en wat waarachtig is voor joú en te weten welke van de ballen die je in de lucht houdt los kan laten. En dat er dan geen rampen gebeuren.

“Zo’n opluchting”, zei ze na een aantal sessies. “Ik heb mezelf weer terug”. 

Chantalle begreep gelukkig dat de uitweg niet zat in rigoureus haar baan opzeggen of haar relatie verbreken. Maar om te leren voelen en te onthaasten, zodat er ruimte in haar zou ontstaan zodat ze de verlangens van haar hart zou kunnen verkennen. Ze had dit al lang uitgesteld. Omdat het spannend was en ja: ik moet het toch zélf kunnen? Alleen doorbikkelen bleek een patroon dat doorgegeven was via haar voormoeders. Door een opstelling en de coaching kreeg ze inzichten en kwam ze veel meer in balans. Ze leerde zichzelf te dragen in de diepte van het ongemak dat ze voelde wanneer haar leidinggevende haar wéér overvroeg. Door in verbinding met haar bekken in het moment aanwezig te zijn en te voelen, leerde ze zonder oordeel, goed voor zichzelf te zorgen, en haar grenzen te voelen. Zo kon ze keuzes maken die klopten voor haar en leerde ze zonder gêne hiervoor de tijd te nemen zodat ze niet elke dag uitgeblust op de bank zelfs geen boek meer kon lezen. 

Je hoeft het niet alleen te doen.

De doorlopende systemische en lichaamsgerichte procesgroep voor vrouwen biedt een maandelijkse vrijplaats voor liefdevolle zelfzorg waarin je weer helemaal jezelf kunt zijn, delen, helen, je wijsheid opdiepen en het leven vieren. Even niet in de actie-stand maar maandelijks een volle dag quality-me time.

Ontladen, opladen en je proces verdiepen Samen met andere vrouwen.

Je versterkt je feminiene kwaliteiten waardoor je het masculien presteren en de vervorming van wie je in essentie bent, om leert buigen naar voeding voor jou als vrouw op alle niveaus. Er ontstaat ruimte voor lichtheid, subtiliteit en reageren op de buitenwereld op een belichaamde manier. Vanuit de thuisplek van je lichaam en binnenwereld, daar van waaruit je leeft.

Maak gebruik van de aanbieding en start wanneer je wilt. Als je je inschrijft voor een half jaar of een heel jaar dan ontvang je:

• deelname aan een dagworkshop t.w.v € 72,00 waarin je inzicht krijgt in de kracht van jouw vrouwen- of mannenlijn en je hierin kunt helen. 

• Schrijf je in voor de doorgaande procesgroep voor een heel jaar rond, dan ontvang je extra: een reading met healing t.w.v. € 135,00

Meer info:

Doorgaande procesgroep voor vrouwen

Inschrijven:

Doorgaande systemische procesgroep voor vrouwen

 

Liever individuele aandacht en onderzoek? Ik loop graag een stukje met je mee op.

In een gratis back on track gesprek helpt ik je in een half uur aan enkele tips die jij nu afkunt toepassen in jouw situatie. Maak een afspraak via de mail: contact@renatebreuls.nl

 

error: Content is protected !!