In de afgelopen 24 jaar dat ik lichaamsgerichte coaching en trainingen gaf aan verschillende doelgroepen kwam ik er langzaamaan achter dat ik een zwak heb voor een bepaald soort ondernemende mensen. Vrouwen en mannen die ik graag tot bloei help komen.

Het zijn de mensen die het lef hebben om de vrijheid van hun eigenheid en creatieve ideeën of roeping de ruimte te geven. Die het potentieel willen uitpakken dat er in hen huist en dat de volle ruimte wil krijgen om de wereld te dienen en mooier te maken. Mensen die willen zijn wie ze ten díepste zijn en alle laagjes conditioneringen willen afpellen en dit goud in henzelf handen en voeten willen geven in de wereld. Door vorm te geven aan dat wat hen ten diepste beweegt. Noem het een innerlijke roep. Helemaal ultiem heb je daar de ruimte voor als zelfstandig ondernemer.

Ik koos er tenslotte zelf óók voor, no matter of ik er nou rijk van zou worden of niet. Gáán, en de ruimte geven aan de ziel om tot expressie te komen in een vrije vorm die een meerwaarde brengt aan de wereld. En ik zie het bij steeds meer mensen, die precies dátgene doen wat ze dienen te doen en volgen wat hen ten diepste beweegt. Omdat zij zijn wie ze zijn en met hun prachtige gaves, inzet, en creatieve ideeën of kwaliteiten om de wereld een stukje mooier en liefdevoller maken. En ondernemers werden ze om vrijuit hun eigenheid en roeping vorm te kunnen geven. Ondernemers die met hart, ziel en zaligheid het beste uit zichzelf willen halen en dit tot bijdrage aan het helen en mooier maken van de wereld willen geven. 

Ik heb hier een uitdrukking voor gevonden: hart-gedreven ondernemers.

Ze hebben een praktijk, werken als ZZP-er in de zakelijke dienstverlening, of runnen een klein of middelgroot bedrijf gericht op duurzaamheid, eerlijkheid, waarachtigheid en liefde. Het zijn coaches, therapeuten, creatieve, sociale of duurzame ondernemers, pioniers, healers, visionairs, binnen-en buitenbeentjes met hart voor de zaak, voor het geluk van mensen en voor het behoud van deze mooie planeet. En ook hebben ze wisselend succes en minder succes, stress en ontspanning. Want het ondernemerspad gaat écht ook niet alléén over rozen. 

Als freelance werkend communicatieadviseur verdiende ik jarenlang in een week wat de meeste boven modaal verdienende mensen in een maand verdienen. En toch koos ik er voor om mijn hart te volgen en te gaan doen wat ik nu doe: mensen en organisaties begeleiden in transitie en groeiprocessen naar het leiden van het leven met zingeving en levenslust en in het vormgeven van een missie: dat wat hen ten díepste beweegt. Een roeping volgen. Mijn inkomsten kelderden abrupt met deze keuze maar ik werd er wél gelukkiger door.

 

Passie en de weerbarstigheid van ondernemerschap

Vólg je dan die droom, dan kom je als hart-gedreven ondernemer tegen dat een passie of roeping volgen niet automatisch ook betekent dat je een goede ondernemer bent. En dat je tegen weerstand aanloopt. In jezelf en om je heen. Weerstand tegen marketingtechnieken, belemmerende overtuigingen op geld, lastigheden, onvolkomenheden in je karakter en conflicterende ego-belangen, slecht betalende klanten, keuzestress, conflicten met werknemers of leveranciers, diefstallen, een cashflow die maar niet op gang komt, uitstelgedrag,

Of je krijgt problemen in je relatie want sommigen investeren door hun passie in het ondernemen, wel alle tijd, geld en energie niet langer meer in de liefde met hun partner. Ook dát maakte ik mee en dan als partner van enkele ambitieuze ondernemende mannen. Hun yang-energie sloeg door in te hard en ongezond werken en een steeds meer afgesloten hart. Dan betaal je een toch hoge prijs als je passie voor ondernemen je relatie kapot maakt en de goede band met je kinderen kost. Sta je daar toch opeens op die koude kermis met je missie voor een betere wereld en gezondere verhoudingen tussen mensen…Met een gebroken gezin, brokstukken in het leven van anderen en van jezelf.

Hoe fijn zou het zijn als je passie je geluk niet opbreekt. Of dat je je droom niet opgeeft. Dat je succes hebt met je missie en ontspannen verdient en fijn leeft en je je liefde in balans geeft aan de mensen waar je van houdt én aan je missie.

Voor al die hart-gedreven ondernemers start ik op 26 november een opstellingen vierluik:‘Brood & Spelen’. Organisatie- en familieopstellingen voor ondernemers die hun hart volgen met hun werk en met méer plezier en ontspanning mooie bedrijfsresultaten willen halen.

Opstellingen zijn uitermate krachtig en geschikt om te tackelen en te helen wat jou als zelfstandig ondernemer blokkeert om succesvol en in balans met jezelf en je geliefden, je missie, passie en roeping te volgen. Want ondanks alle kennis van ondernemen kunnen keuzes en niet geïntegreerde gebeurtenissen van ouders en voorouders je remmen om ontspannen succesvol te zijn en de impact te maken in de wereld die je verlangt.

Brood & spelen helpt je je hart en passie te kunnen volgen in je werk en in balans met jezelf en degenenen waar jouw hart óok naar uitgaat in deze wereld. Samen met andere inspirerende bevlogen ondernemers met hart voor de zaak en die elkaar naar een hoger plan willen tillen.

Boven alles is de liefde toch leidend en wat we graag willen ervaren en willen dienen. In ons leven en in ons ondernemerschap. 

Doe je het vierluik, dan betaal je aanzienlijk minder dan met vier losse dagen. Dat is dan ook mooi meegenomen. Schrijf je je in voor de nieuwsbrief organisatieopstellingen onderaan op op mijn site, dan ontvang als extra je een kortingscode: zie het als mijn hart-gedreven ondernemerscadeau aan jou. Omdat ook jij volgt wat je ten diepste beweegt!

Meer info over Brood & Spelen en hoe je je kunt inschrijven vind je hier.

We starten vanaf 6 deelnemers. Zijn die er nog niet op 26 november, of later, dan starten we op de eerstvolgende datum en dan gaan we een maand langer door.

Resoneert het? Ik hoop je mee te maken en je te ondersteunen je speelsheid te behouden in het aanvliegen en verwezenlijken van je dromen!

Renate Breuls

‘volgen wat je ten diepste beweegt’✨

error: Content is protected !!