Over Renate

Ik ben procesbegeleider, (familie- en thema-) opsteller en raadsvrouwe voor vrije levensstroom, zelfrealisatie en verbindende communicatie. Het is mijn kwaliteit om onderscheid te maken tussen aangeleerde patronen en overtuigingen en jouw essentiële kwaliteiten. Door wie ik ben, en mijn jarenlange training en ervaring, leer ik je voelen en de signalen van je lijf, je emoties en gevoelens te gebruiken als richtingaanwijzer en navigatie in het leven. In mijn toolbox zitten allerlei methodieken die blokkades, overtuigingen of verstrikkingen in het familiesysteem kunnen oplossen, zodat je jouw essentie en potentie kunt leven en een leven in balans kunt leiden.

De rode draad van mijn begeleidingswerk gaat over mensen helpen herinneren wie ze werkelijk zijn en het leven te leiden dat past bij hun zielsbestemming. Om vanuit hun eigen unieke kwaliteit een bijdrage te kunnen leveren aan deze wereld. Zo keuzes te maken en hierdoor hun beste weten en kunnen in te zetten en het leven te gaan leven dat écht bij hen past. Thema’s waarvoor mensen mij vinden zijn onder meer: levenskunst, flow, geluk, creatiekracht, loslaten, natuurlijk persoonlijk leiderschap en verbindende communicatie.

Dienend leiderschap en liefde voor het leven

Mensen en organisaties die met mij samenwerken zoeken meestal een manier om het naast het gezonde verstand te gebruiken, te leren voelend te handelen, met hart, hoofd en handen. Omdat ze weten dat ‘het anders kan’ en ‘er meer in zit’. Omdat ze vastlopen, Mensen die hun gift aan de wereld willen geven en geen compromissen meer willen sluiten en een verlangen hebben naar dienend leiderschap en een vervullend leven. Mensen die manieren willen vinden om in balans met hun gevoeligheid te leven in een veeleisende en overprikkelende samenleving.

Of werkgevers die behoefte hebben aan werknemers die meer in balans en in hun kracht staan en hun potentieel willen ondersteunen om gezamenlijk liefde en passie voluit in te zetten. In voelende verbinding met jezelf sámen te werken en met de ander te communiceren. Met inzet van je uniciteit, intuïtie, power, sensitiviteit en wijsheid. Zodat je gaandeweg je hele potentie kunt uitpakken en inzetten. Het nuchtere contact met de wijsheid van het lichaam en vrije levensstoom zijn daarin erg belangrijk om resultaat te boeken.

Ik heb een rugzak vol kennis, ervaring en opleidingen maar mijn kracht ligt er in dit los te laten en te werken met de ingevingen ‘in het moment’ en zo tot creatie en inzicht te komen. Dit brengt doorgaans liefdevolle volheid en eerlijke diepte en ook verrassende wendingen in het proces van transformeren en het verkrijgen van inzichten.

In mijn begeleiding, workshops en trainingen schakel ik tussen werkvormen zoals opstellingen, haptonomie, lichaamswerk, toegepaste integrale psychologie, geleide meditaties, energetisch werk, creativiteit, tantra, de wijsheid van de natuur en oude spirituele tradities. Ook mijn achtergrond als sociotherapeut, journalist en communicatie-professional verrijken dit werk.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door afstemming, precisie, humor, compassie en zorgvuldigheid. Ik hou van eerlijk liefdevol contact in waarheid.

Woorden die bij me passen zijn, vrouwelijkheid, authenticiteit, integriteit, humor, moed, wijsheid en speelse creativiteit.

Samenwerking

Als zelfstandig coach en trainer werk ik vanuit mijn eigen vrije ruimte en ondernemerschap. Autonoom en zelfstandig. Dat geeft me vrijheid en creativiteit om te werken op een manier die bij mij past.

Ik ben echter altijd in verbinding en werk samen met collega’s in netwerkverbanden die eenzelfde droom hebben: mensen en organisaties laten floreren, met als doel de samenleving menselijker, liefdevoller, eenvoudiger en socialer te maken.

error: Content is protected !!