Ben ík nou gek? Of is híj́ of zij het? Wát is nou waar?!  Érgens voel je dat er iets niet klopt, maar je kunt er niet goed je vinger op leggen. En die welbespraakte ander beweert bij hoog en laag dat jij verkeerd zit met je waarnemingen.

En tóch… Tóch wringt het. En als je eerlijk bent:  het blíjft ook wringen, maar je laat het gaan. De twijfel is al toegeslagen. Want ja: “die ander zegt: ‘zus en zo’. En ook ook nog zo stellig”. Je voelt je eigenlijk overruled. Je weet eigenlijk wel dat jij het aan het rechte eind hebt, maar je laat het er desondanks tóch maar bij zitten.  ” Laat maar weer. Het zal wel.”  Dénk je.  En je wéét: Gelijk krijg ik toch niet.  Waarom zou ik de moeite doen?  Onbegonnen werk”.

En je laat het. 

Je sust je geweten, maar feitelijk neem je genoegen met een grijs gebied of met minder dan jouw waarheid.’ Die doe je af als irrelevant en ondergeschikt. Zo verlaat je jezelf. Je bent niet trouw aan jou.

De Engelsen zeggen dan: “You settle for less”….  En nee: dit “less”  is helaas niet “more”.

Het is less, dat blíj́ft het én het wordt óók nog steeds minder, hoe vaker je hier slordig mee omgaat. Want elke keer als je zoiets gebeurt, dan daalt je zelfvertrouwen. En als je niet oppast, dan raak je ál het vertrouwen kwijt. In jezelf, de ander en zelfs een beetje in het leven. Het maakt je mokkig. Sacherijnig. Ongeïnteresseerd. Je vreugde vlakt af. Ziet er de zin meer van in.

Wat je feitelijk doet, is de zaken uit de weg gaan en jezelf niet serieus nemen. Je zet die ander o de eerste plek. En zo verdwijnt je levensenergie- en levenslust óók naar de zijlijn van jouw leven.

Dikke kans dat jij als kind vaak ontkend bent op jouw loepzuivere heldere waarnemen!!

Van je ouders of leerkrachten kreeg je waarschijnlijk vaak te horen dat je het mis had. Of dat je een te grote fantasie had, of zelfs misschien een te grote mond. Want: “Dat wat jij daar net zei: dáár hebben we het niet over”!!!

Maar jouw innerlijk weten was vaak juist. Je bent in verwarring gebracht. En hoe vaker je dat gebeurde, des te groter werd de verwarring en je onmacht. En dit wordt nu nog steeds geraakt in dergelijke situaties.

De waarheid in de bek kijken is lastig voor mensen die niet in contact staan met hun zuivere kern en die er baat bij hebben om zaken te verbloemen. Omdat dit het gevaar oplevert dat ze door de mand vallen.

Ben ik pessimistisch? Ik denk het niet. Eerder realistisch.

En je kent het vast. Misschien heb je zo’n partner. Of zo’n baas. Of telkens de zelfde vriendin die je altijd opnieuw verleidt om steeds háär zienswijze over te nemen, of háar zin te doen, en die jouw intuïtie of jouw leuke plannetjes ondergeschikt maakt aan de hare. Je staat er bij en kijkt er naar. Of misschien beter gezegd, je kijkt weg.

Wat doe je tegen manipulerende mensen?

Vaak niet zo veel. Maar je kunt wél je innerlijk weten en je zelfvertrouwen verstevigen. Daar win je hun respect mee. Voor wat het waard is. Want het gaat er om dat jij het respect voor je zélf hebt!

Als het je lukt, probeer dan wanneer  in het contact de verwarring toeslaat, een pauze in te lassen. Zeg: “Ik kom daar straks op terug.” Ga desnoods het vertrek uit, of naar de w.c.  Maak dan de verbinding met je kern. Ga de stilte in, diep naar binnen. Daar waar de antwoorden opwellen vanuit je hart.

Stel je dan voor dat er een verticale lijn loopt via je wervelkolom, recht de aarde in en regelrecht de hemel in. Lijn jezelf uit. Ga ontspannen recht staan en voel dat je hoofd aan een subtiel draadje boven je kruin op je wervelkolom  balanceert. Laat je knieën een beetje losjes en voel goed je voeten en je bekkenbodem. Adem dieper in en uit. En maak dan contact met je baarmoeder. Als je die niet hebt, je woon je buik. En als je dat contact maken niet van binnenuit lukt, leg dan je hand op je onderbuik. De andere hand kan er bij maar kan eventueel ook op je hartstreek.

Maak jet stil van binnen en stel jezelf dan de vraag: “klópt het wat ik waarneem? Laat je knieën losjes, en voel dan waar je lichaam naar toe beweegt. Gaat het naar voren, dan is het een “ja”. Helt het iets naar achteren, dan is het een “nee”. En soms dan hoor je zelfs een besliste zachte stem: een ‘ja’ of ‘nee’ van binnen in je hoofd. Zo weet je wat klopt.

Hoe je verder ook in contact gaat met die welbespraakte of misschien zelfs manipulerende ander, wéét dat jij je waarheid hebt gecheckt, en dat jij mag vertrouwen op jezelf.

En wat de uitkomst ook moge zijn en hoe die ander ook bij hoog en laag mag beweren dat hij of zij het bij het rechte eind hebt en jij niet: Jij wéét….

Op zich hoef je daar verder helemaal niets meer mee. Je hoeft niet per sé je gelijk te halen.Maar:

Er zijn manieren om die ander naar jou te laten luisteren en je serieus te laten nemen. Dat start bij jouw eigenwaarde en het belichamen van je essentie.

DOE JE MEE MET DE DOORGAANDE PROCESGROEP VOOR VROUWEN?

Wil je meer weten hoe je in contact kunt komen met je diepere waarheid? Voel je er voor om maandelijks de tijd nemen voor jouw innerlijke wereld? Wil je samen met andere vrouwen de wijsheid en levendigheid van je lichaam exploreren? Je levenslust, volle vrouw-zijn en bekken kwaliteiten activeren? Om te her-eiken? Te ontladen en op te laden?

Zo kun je de waan van alledag het hoofd bieden. Lekker je werk doen, je hart volgen en je kunt er liefdevoller leren worden voor jouzelf en je kinderen of geliefden.

 Schrijf je je in tot en met 1 september, dan geldt een korting en ontvang je mooie cadeaus:

Bij inschrijving voor een half jaar of een heel jaar ontvang je:

• deelname als representant aan een dagworkshop t.w.v € 72,00 waarin je inzicht krijgt in de kracht van jouw vrouwen- of mannenlijn en je hierin kunt helen.
• Schrijf je in voor een heel jaar rond, dan ontvang je extra: een reading met healing t.w.v. € 135,00

Inschrijven:
https://renatebreuls.nl/product/doorgaande-systemische-procesgroep-voor-vrouwen/

Mail me gerust als je vragen hebt, of kijk op mijn site onder het kopje trainingen: doorgaande procesgroep voor vrouwen.

hartegroet,

Renate Breuls

‘volgen wat je ten diepste beweegt'”✨

error: Content is protected !!