Opstellingen – Individuele opstelling

miniportret over Renate Breuls

Onlangs stond ik ‘in the spotlight’ bij ondernemersvereniging Bewust Eemland

door Lucy Schuijt

Als ondernemer van Bewust Eemland heb ik Renate Breuls uitgekozen om te interviewen. Het is een zonnige dag in Amersfoort en ik ontmoet Renate in bos Birkhoven. Ze komt aanlopen in een prachtige witte jurk. Ik voel direct een verbinding met haar. Al snel kom ik er achter dat dit niet zomaar even een interview is.
We lopen het bos in naar een bankje met een prachtig uitzicht op het water.

Waarom doe je wat je doet?
“Ik begeleid vrouwen die een ongekend verlangen voelen om expressie te geven aan wie ze ten diepste zijn. Ze willen durven luisteren naar de roep van hun ziel en trouw zijn aan wat hen ten diepste beweegt. Ik doe dat door hen te leren zich vertrouwd te voelen met hun lijf en intuïtie en in contact te brengen met hun heldere weten en verlangen. Authentiek en vrij. Als je luistert naar de wijsheid van je lijf en innerlijke leiding en wanneer je de moed hebt om die te volgen, dan komt een enorme levenslust en passie vrij. En het geeft rust en vrijheid. Want je leeft en geeft vollédig wat je te bieden hebt, en je staat daar met alles wat je bent volledig achter. Ik zie zoveel mensen leven vanuit een soort verkramping, een bindingsangst met het leven. Zo zonde.”

Renate is transformatie coach. Ooit begon ze in de journalistiek en communicatie. Bij interviews kwam ze erachter dat mensen zich durfden te openen en hun kwetsbare kern lieten zien. “Ze vertrouwden mij dingen toe die ze nog nooit aan iemand anders hadden verteld.” Ik besloot om mijn helder weten en -voelen samen met dit talent dienstbaar voor mensen aan te wenden.” Ze volgde verschillende opleidingen om zich te ontwikkelen als trainer, coach en is expert in opstellingen.
Als rode draad loopt door haar leven dat ze altijd haar eigen zielenpad heeft bewandeld, ook al had dit soms grote gevolgen. Toch voelde ze dat dit nodig was en kon ze vertrouwen op de antwoorden die kwamen.

Wat is voor jou bewust ondernemen?
“De wereld heeft Yin kracht nodig, de zachte kracht van het hart, het bekken en het helder weten. Als vrouwen zich maximaal vrij voelen zichzelf te zijn en dit weten volgen, brengt hun feminiene kracht de wereld terug in balans.
Bewust ondernemen is dat wij dit potentieel vrijmaken. We kunnen bijvoorbeeld de natuur in. Een visonquest helpt om te verbinden met de natuur en alles wat er is. Hier vindt je antwoorden op vaak grotere vragen in het leven.

Ik ben nu bezig met het herschrijven van mijn aanbod en website. Hier vindt je veel terug over het vrij zijn in vrouwelijkheid, je missie leven en gebruik maken van jouw innerlijke kracht en gevoel. Mijn bedrijfsnaam heb ik aangepast naar: Transformundo.”

Hoe ga je om met tegenslagen?
“Ik geef er tijdelijk even geen aandacht aan. Ik vertrouw op ‘het niet weten”. Er hoeft niet direct een oplossing te zijn. Ik hou een dun lijntje met het probleem en vaak komt de oplossing dan vanzelf, zo niet, vraag ik om hulp bij de juiste mensen, zoals sinds kort een business coach.”

Welke wijsheid wil je met ons ondernemers delen?
“Als jij je hart en zielsroep volgt, ben jij ultiem gelukkig en een licht voor de wereld. Je maakt ze mooier met je unieke bijdrage. Geef je over aan het “niet weten’. Blijf focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn en het geld volgt. Besteed de dingen uit waar je geen energie van krijgt en maak gebruik van elkaars vakmanschap.”

We staan op van het bankje, maken een paar foto’s en lopen terug naar de fiets en auto. Het bos is een prachtige omgeving voor dit diepte interview. Zoals ik het heb ervaren is Renate een prachtige vrouw met een (ziels)missie.

 

error: Content is protected !!