Vrede begint in onszelf; door de reis naar binnen te maken in het opruimen van alles wat het hart doet sluiten.

Daarin is de moeder-dochterband er vaak een met uitdagingen en moeilijkheden die van de wieg tot het graf kan duren en ook nog doorgegeven wordt op de volgende generatie. Zo ontstaat generatie op generatie een ping-pong spel van reactie op reactie dat verre van grappig is. Dit heet ‘de moederwond’ en heeft verstrekkende gevolgen in hoe je je voelt in het leven.

Elke volgende generatie ontwikkelt weer een eigen manier om de pijn niet te hoeven voelen van het onvermogen en de onvolkomenheden van de moeder. Eigenlijk ben je deep down boos op je moeder of verdrietig omdat je niet kreeg wat je nodig had. Door het taboe dat hierop rust, wordt de diepgevoelde pijn van vrouw-zijn doorgegeven van generatie op generatie.

In deze tijd dat vrouwen zich willen bekrachtigen kun je er als vrouw dan ook niet meer om heen om je eigen pijn in relatie tot vrouw-zijn aan te kijken. Als jij je vrij wilt voelen en uitdrukken als mens, is het belangrijk de pijn los te laten. En laat dat nou nét met je moeder starten; de eerste vrouw in je leven. Au!

Hoe voel jij je als vrouw? Voel jij je vrij genoeg om jezelf te laten zien zoals je voelt dat je van binnen bént? Of pas je je aan? Hou jij jezelf soms kleiner dan je bent? Vergelijk jij jezelf veel met anderen? Hou je graag de controle of laat je je over je grenzen lopen? Voel je je niet veilig in een groep? Draag jij teveel zorg voor anderen en vergeet je jezelf? Heb jij érgens de overtuiging dat je niet goed genoeg bent of ben je über kritisch op jezelf? Een kleine greep van gevolgen van deze pijn. Doorgaans weten we dit soort issues goed de kop in te drukken, niet te voelen. Maar je reageert er wél op met een manier die onhandig is en schade kan veroorzaken in relaties.

Zo hou jij jouw moederwond in stand. En dit geef je ook door aan jouw kinderen en heeft een negatief effect op jouw geluk en relaties. 

Wanneer jij je boosheid en verdriet kan loslaten, bijvoorbeeld bij een vrouwenlijnopstelling, dan klaart het hele leven op: zoals bij Lydia van Lieshout:

“Er gebeuren wonderen in ons leven!!! Met mij gaat het geweldig dankzij de vrouwenlijn opstelling! Echt zo waardevol!! Ik heb na ruim 30 jaar weer contact met mijn moeder en het is geweldig! De familie waar breuken de relaties waren zijn geheeld! Ik weet niet wat ik meemaak! Maar het belangrijkste: ik ben zó in mijn kracht gekomen!! Je doet fantastisch werk. Voor altijd enorm dankbaar voor jouw vrouwenlijn opstelling!!! Ik vertel het overal!! Mijn moeder is óók zielsgelukkig!”

Het mooie is: door een vrouwenlijn (of mannenlijn) opstelling te doen, ontlast je de generaties na jou én ook – al is dat wellicht lastig te begrijpen- ook meerdere generaties vóór jou. Hou de agenda in de gaten voor nieuwe data.

Je zult begrijpen dat ook mannen een moederwond hebben. En zo is daar ook de vaderwond bij zowel mannen als vrouwen, met weer ándere thema’s.

Zondag 29e oktober organiseer ik daar weer een mannenlijnopstellingen workshop voor. Kijk op mijn site bij agenda naar meer informatie of tickets. Er is nog plek voor een vraagsteller en voor representerende deelnemers. Je bent van harte welkom!

Info en aanmelden:

https://renatebreuls.nl/event/jouw-kracht-in-het-licht-van-de-vrouwenlijn-13/

 

error: Content is protected !!