Podcast met Renate Breuls: “Dement-eren” de zonnige zijde van dementie.

 De podcast hoor je na het volgen van deze link

In deze kwetsbare en intieme podcast vertel ik over mijn moeder, die alzheimer kreeg. Ondanks dat verbeterde onze relatie. Door haar ziekte raakte ik mijn moeder de eerste jaren nóg meer kwijt dan voorheen, en zij mij. Dat was pijnlijk. Vanaf mijn jeugd was er een wederzijds onvervuld verlangen en wrevel in het contact met mijn moeder. Vanaf mijn kleutertijd voelde me niet gezien en erg alleen in mijn noden als hooggevoelig opgroeiend meisje. Wij hielden van elkaar maar vonden elkaar bijna nooit écht.

Het gevoel van gemis en wrevel stopte na haar diagnose, doordat ik besloot dat ik er voor haar wilde zijn.  Drie maanden lang deed ik dagelijks innerlijk transformatiewerk met mezelf. 

Dit opende deuren tussen ons waardoor de liefde tussen mijn moeder en mij rijkelijk ging stromen. De jaren daarna waren onze meest liefdevolle en beste jaren samen. Met mijn heldere gaven om voorbij de sluiers te voelen, kijken en weten, had ik contact met de veranderde  bewustzijnslagen in de dimensies  van mijn moeder en mede bewoners van het verzorgingstehuis. Zo konden mijn moeder en ik  in liefde samen zijn en communiceren, tot aan haar dood. In deze podcast van Gonnie Jansen hoor je wat de dementie van mijn moeder voor mij, mijn moeder en ons contact betekende en hoe ik haar sterven als een bijzonder proces ervoer, en waarna de communicatie zelfs nog doorging. 

Wil jij als mantelzorger of jouw team begeleid worden in intuïtieve en lichaamsgerichte communicatie met iemand met dementie ? Welkom voor individuele coaching of trainingen. Stuur een email naar contact@renatebreuls.nl

 

 

error: Content is protected !!